Ruimte per ruimte verwarmen Honeywell evohome vs tado

Wij zouden graag de warmtevraag in enkele ruimtes van ons huis apart willen regelen. Mijn man werkt als tandtechnieker en wanneer hij aan het werk is en de er voor de rest niemand thuis is moeten we toch heel de leefruimte mee verwarmen. Anders gaat de ketel niet aan. We verwarmen op gas en hebben convectoren. 

Hoe kunnen we ervoor zorgen dat we zijn ruimte en de leefruimte apart kunnen verwarmen. Leuk extraatje zou zijn als we ook de slaapkamers van de pubers kunnen verwarmen wanneer ze studeren en de badkamer apart verwarmen zou ook leuk zijn. 

Ik kwam online uit bij de Honeywell evohome of een tado thermostaat waarbij je de temperatuur per radiatorknop kunt instellen. 

Iemand ervaring met deze systemen? 

Wat zijn de voor en de nadelen?

Wat gebeurt er wanneer je geen internet hebt? 

Zijn er andere betrouwbaardere systemen?

Reacties

"Leuk extraatje zou zijn als we ook de slaapkamers van de pubers kunnen verwarmen wanneer ze studeren "

Deze vind ik een interessant idee: alleen als er gestudeerd wordt op de kamer gaat de verwarming aan.  Zitten ze op hun kamer maar wat te surfen gaat de verwarming terug uit.  Ik denk niet dat een van de 2 voorgestelde systemen dit kan leveren...

Iets serieuzer: geen ervaring.  Maar die dingen die werken tegenwoordig gewoon.  

Een meer simpele oplossing voor je eerste vraag is starten met een draagbare thermostaat die in de woonkamer of praktijkruimte staat.  Maar eventueel moet je wel wat aanpassen aan de installatie in de zin dat die eventueel zo werkt dat de woonruimte altijd verwarmd wordt en niet uit kan; op zich een soort veiligheid dat de installatie altijd energie kan afgeven en niet in de situatie kan komen dat geen enkele radiator aanstaat.  
Zelf zou ik je aanraden een goede installateur te zoeken die je wat voorstellen doet.  

En 'internet' is niet perse iets dat je nodig hebt; alleen als je iets wil wijzigen zal je locale wifi netwerk moeten werken (of moet je manueel de nieuwe thermostaat aanpassen).  

Of ook: als een dergelijke oplossing je energieverbruik merkelijk kan verminderen zit je met groot isolatieprobleem.  Dat zou ik nog iets hoger op de prioriteitenlijst zetten om aan te pakken. &<

Een late reactie, maar wij hebben in onze vorige woning een Tado gehad ter vervanging van de bij de ketel geleverde kamerthermostaat. Daar waren we heel tevreden van. Vooral de gebruiksvriendelijkheid en het slanke design maakte onze keuze. Individuele ruimtes verwarmen is geen probleem. De basis functionaliteit blijft ook gewoon werken zonder internet.

Ik ken ook mensen die het systeem van Honeywell hebben en daar ook erg tevreden van zijn. Mijn indruk is dat Tado vooral gebruikt wordt door mensen die het zelf kunnen en willen installeren. En dat Honeywell eerder door een sanitair installateur wordt geplaatst/aanbevolen.