Balansventilatie D via Airsmart ICTUS

Dag allen,

Is er iemand die ervaring heeft met balansventilatie D via de Airsmart ICTUS (https://www.airsmart.pro/ictus) voor installatie in een kleine alleenstaande particuliere woning?

Dit zou een relatief nieuw product zijn van een Vlaamse fabrikant van ventilatietechnieken uit Schoten en een iets goedkoper alternatief bieden voor de bekendere modellen van merken van zoals DUCO & Zehnder.

Is er iemand die iets meer weet van geluidshinder bij mechanische ventilatie van dit of een ander type?

Elke feedback is welkom!

Bij voorbaat dank!

 

 

 

Reacties

Heel vlug gekeken; ik ben verbaasd door het lage rendement.  Max 84% tot 75%; zijn andere toestellen niet duidelijk beter?  

Fijn dat een toestel niet zo zwaar is; maar is dat een verkoopargument?   Gerelateerd hieraan; geluid lijkt hoog, maar ik zou het moeten vergelijken met andere toestellen; ik ben vooral verrast van maar 1 geluidsniveau te zien.  

 

Wat zijn normale kosten per jaar voor de filters van balansventilatiesystemen? En wat kosten de filters voor dit systeem?

Of dit geldt voor dit toestel weet ik niet, maar ik vermoed dat het verdienmodel van sommige ventilatiesystemen lijkt op dat van Gillette: goedkoop toestel, dure verbruiks-stukken.

Dat van die filters is een goede opmerking.   

Zelf los ik het op door enkele m2 doek te komen met de juiste filterwaardes en ga aan de slag met naald en draad (lees; ik heb in mijn kennissenkring wel iemand die dat kan...)