Ruwbouwaannemers aanschrijven zonder meestaat en uitvoeringsdossier?

Hallo,

Is het verantwoord om - als 2 leken - zonder meetstaat en uitvoeringsdossier ruwbouwaannemers aan te schrijven voor offertes?
Dit i.h.k.v. een IER waarbij het volgende is voorzien in houtskeletbouw: een nieuw dak, uitbreiding van het 2e + 1e verdiep en een nieuwe aanbouw (42m²) op het gelijkvloers.

Onze architect heeft nl. gezondheidsproblemen + een overvolle agenda waardoor alles te traag verloopt.

De plannen zijn er, dus dat lijkt ons het belangrijkste. Als we daarnaast toelichten dat we voor de muur- en dakdelen willen gaan richting 0.15 W/m²K isolatiewaarde, is dat dan voldoende?

Wat is jullie advies?
 

Reacties

Mijn eerste advies zou zijn met de architect te bekijken hoe hij het verdere verloop ziet gebeuren.  Want als hij niet de nodige uitvoeringsdocumenten kan opleveren verwacht ik ook problemen bij de opvolging en volgende fases van het project

Ik zelf zou hem vriendelijke vragen ofwel een collega erbij te halen danwel voorstellen zijn opdracht op te zeggen en een andere architect te zoeken.

Mij lijken de werken te groot om zonder architect deze stappen te zetten.  Mijn ervaring is dat zonder details, aannemers zelf graag invullen wat er moet gebeuren en dat is niet altijd de beste manier van werken (een aannemer mag natuurlijk zelf mee denken en voorstellen doen).  

Los daarvan kan je natuurlijk wel al enkele aannemers contacteren.   Maar volgens mij zal het moeilijk worden hen te betrekken zonder volledige input van de architect.  Langs de andere kant zijn er ook weer aannemers die gewoon op plan hun offerte maken en andere documenten negeren voor kleinere werken... of ook; 'de plannen voor de bouwaanvraag' ; veelal is best nog wat extra detail nodig voor een aannemer... 

Of ook ; Even wat aannemers contacteren in afwachting van ontvangen van uitvoeringsdetails is geen slecht idee.

Of ook; 0.15 W/m²K kan op veel manieren bereikt worden...  niet alle manieren zijn daarom geschikt voor je project....