Dossier circulair en toekomstgericht (ver)bouwen

Een woning is een plaats waar je leeft, leert, waar kinderen opgroeien en weer vertrekken, en waar je verandert. Over die jaren heen verandert ook je huis, samen met je noden. Het is belangrijk om bij die veranderingen stil te staan als je aan een bouwproject begint. Zo ga je circulair en toekomstgericht  aan de slag. Maar hoe begin je nu al met denken aan je toekomst? 

Wij helpen je een handje met een overzicht aan interessante artikels: 

Toekomstgericht bouwen en verbouwen: het is makkelijker dan je denkt met onze gids, opgesteld in samenwerking met VIBE en VUB. Ontdek 15 circulaire oplossingen die je zelf kan toepassen op je bouw- of verbouwproject. De strategieĆ«n zijn verdeeld over vijf thema's, concrete tips en ervaringen van professionals en zelfbouwers. 

Download de brochure

Om jou op weg te helpen met toekomstgericht bouwen, maakten we samen met VIBE en VUB Architectural Engineering een handige gids met tips voor circulair en toekomstgericht (ver)bouwen. Daarvoor kregen ze de financiƫle steun van Vlaanderen Circulair.

Deze pagina kwam tot stand binnen het project "SenisParti" met de steun van Vlaanderen Circulair en in samenwerking met VIBE en VUB Architectural Engineering. Via dit project "SensiParti" willen Bond Beter Leefmilieu, VIBE en VUB Architectural Engineering circulair en veranderingsgericht bouwen haalbaar maken voor particulieren.